Beelden van Grammycam stellen teleur

Beelden van Grammycam stellen teleur

Senta Bemelman 2307
De Grammycam levert teleurstellende beelden op van de winnaars tijdens de jaarlijkse muziekprijsuitreiking op 15 februari. Een GoPro Hero 4 werd in de Grammy Award gemonteerd om de reactie van winnaars vast te leggen.

Door de 'ogen’ van een Grammy Award kijken, wanneer deze in ontvangst genomen wordt. Het concept is origineel, maar de uitvoering is niet overtuigend. In de video’s zijn voornamelijk de kleding van de spreker of de microfoon en een gedeelte van het publiek te zien. De Grammycam verzendt via een draadloze verbinding videobeelden direct naar een live stream en is slechts een attribuut. De Grammy Award die de artiesten mee naar huis krijgen heeft namelijk geen ingebouwde GoPro. 

De dagen voor de prijsuitreiking werd de creatie enthousiast aangeprezen. Op Twitter en de website van GoPro kwamen diverse foto’s en video’s voorbij.


Foto ©  GoPro

Verrassende samenwerking

De samenwerking tussen GoPro en de Grammy Awards hadden niet veel mensen verwacht. GoPro kennen we vooral van video’s van extreme sporters, zoals snowboarders of mountainbikers. Maar speciaal voor het muziekspektakel kwamen beide partijen samen om de originele Grammycam te ontwikkelen. In een video van GoPro is te zien hoe John Billings, de ambachtsman achter de gouden beeldjes, de Grammycam in elkaar zet.

Het resultaat van de Grammycams kun je hieronder bekijken. Wat vinden jullie van het concept?

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta