Basistips voor straatfotografen

Basistips voor straatfotografen

Senta Bemelman 284
Op straat kunnen onverwachte momenten een prachtige foto opleveren. Leer hoe je begint met straatfotografie en hoe je speciale taferelen zo goed mogelijk vast legt!

Beginnen met straatfotografie is erg spannend. Je krijgt veel met onzekerheden te maken. Je weet nooit wanneer een goed fotografiemoment zich voordoet. Ben je van plan om de straat op te gaan met jouw camera? Bekijk de onderstaande videotutorial voor een goede voorbereiding.

Focus op de achtergrond

Fotograaf Josh Katz benadrukt het belang van een goede achtergrond. Vind je het lastig om een goed onderwerp te kiezen, of zie je geen interessante personen? Focus dan op het vinden van een mooie achtergrond en wacht totdat een opvallend persoon voorbij komt.

Voel je op je gemak

Als je vreemden op straat fotografeert, kan dit een ongemakkelijk gevoel teweeg brengen. Voel je comfortabel en benader vreemden met een vriendelijke lach. Gebruik deze tips om vreemden op straat te benaderen als fotograaf.

Ken de belichtingsdriehoek

Fotograferen met natuurlijk licht kan in het begin lastig zijn omdat het licht snel kan veranderen. Leer de basis van belichting door de belichtingsdriehoek te begrijpen. De ISO-waarde, sluitertijd en het diafragma vormen samen deze belichtingsdriehoek. Lees hier meer over deze elementen.

Zorg ervoor dat je geen hoge ISO-waarde gebruikt tijdens het fotograferen. Hierdoor zie je ruis in beeld. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta