Ballet door de ogen van Andrei Mihai

Ballet door de ogen van Andrei Mihai

Aäron Nasarany 569
Ballet is een moderne dans die enorm veel vergt van het lichaam. Daarnaast duurt het jaren om de techniek te beheersen. Balletdanseres worden op professioneel niveau is de droom van Anca Berteanu, een ballerina uit Roemenië, die de straten in Boekarest onveilig maakt met haar dansmoves. Voor fotograaf Andrei Mihai was Berteanu een inspiratiebron om zijn project Urban Swan naar een hoger niveau te tillen.

Urban Swan Project

Andrei Mihai raakte betoverd door de dansvorm en zag ballet als een moderne kunstvorm. Door de fascinatie voor ballet wilde Mihai een interessante fotoserie maken waar ballet voorkomt in een omgeving waar je het niet verwacht: in een stedelijke omgeving. "Ik denk dat het contrast tussen de elegantie van ballet en de dagelijkse omgeving de schoonheid van ballet belicht". aldus Mihai.

Dreaming on the dance flour

Als vervolg van zijn Urban Swan Project ontstond er een nieuw project: Dreaming on the dance flour. Een reeks foto’s waar Mihai een aantal portretten schiet van Anca Berteanu. Om haar vloeiende bewegingen te volgen maakte Mihai gebruikt van de bekendste bakingrediënt: bloem. Bekijk een aantal foto’s hieronder:

Foto’s zijn gemaakt door Andrei Mihai. Meer van zijn werk kun je bewonderen op zijn website.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron