Backstage bij Underlook Horse

Backstage bij Underlook Horse

Fokelien Broekstra 421
Een paard van onderen fotograferen is een hele uitdaging. Een kat is natuurlijk een stuk makkelijker, eigenlijk heb je aan één glazentafel voldoende. Bij paarden gaat het er toch wat anders aan toe. Want hoe wil je een 600 kilo wegende dier boven op een glasplaat krijgen, zonder dat het glas inzakt? Met dit backstage kijkje kom je er achter hoe de fotograaf te werk is gegaan.

Paarden van onderen

Eerder schreven we een artikel over de paarden gefotografeerd van onderen. De foto’s zijn gemaakt door Andrius Burba, samen met 40 man crew. Het kostte het team twee maanden om het hele project te organiseren. Er werd een 3 meter diep frame in de grond geplaatst op een diervriendelijke locatie in een weiland. Onder de glasplaat werd de werkplek van de fotograaf. Voor de paarden waren speciale rubberen schoentjes aanwezig om beschadiging te voorkomen aan het glas. 

Op film

Het hele project is gefilmd. In het filmpje dat bijna zes minuten duurt is te zien hoe de eerste plannen op papier worden gezet. Daarnaast zien we hoe het frame is ontworpen. De fotograaf bezoekt de locatie waar de shoot gaat plaatsvinden en vanuit hier wordt verder gebouwd aan de shootlocatie.

 

Schoonglas

Een van de belangrijkste onderdelen is dat het glas waar de paarden op komen te staan goed schoon is. Vieze vlekken kunnen de foto’s verpesten. Het is een interessant proces hoe iedereen op elkaar is ingesteld om de shoot tot een goed einde te brengen.

De Underlook horse serie is hier te bekijken

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien