Baby op album Nirvana poseert opnieuw

Baby op album Nirvana poseert opnieuw

Nadja Geskus 1071
Spencer Elden, de baby die 25 jaar geleden op het album ‘Nevermind’ van Nirvana verscheen, duikt een kwart eeuw later nog eens in het water om dezelfde foto te maken. Ditmaal met een zwembroek aan!

Nirvana

Het album ‘Nevermind’ van Nirvana kwam uit op 24 september 1991. Sindsdien zijn er zo’n 30 miljoen exemplaren verkocht. Het album scoorde goed en kwam in Nederland zelfs op de tweede plaats in de albumlijst. Op het album staan onder andere de hits ‘Smells Like Teen Spirit’, ‘Come As You Are’ en ‘Lithium’. De band bracht in het total vier studioalbums uit. ‘Nevermind’ was daarvan het tweede. Toen Kurt Cobain in 1994 zelfmoord pleegde, stopte de band.

Baby

Nu, 25 jaar nadat het album verscheen, poseert Spencer Elden, die toen als baby poseerde voor de albumhoes nogmaals voor hetzelfde plaatje. Hij trok daarvoor wel netjes een zwembroek aan. Dit was niet Spencer zijn eigen idee, hij wilde ook best naakt poseren, net als op de albumhoes.

'Dit jubileum betekent best veel voor me. Maar het blijft vreemd dat ik die vijf minuten die het duurde om deze gedenkwaardige foto te nemen, nooit bewust heb meegemaakt. Ik was pas vier maanden oud toen deze foto is genomen,' vertelt Spencer. Hoewel hij een ‘Nevermind’ tattoo op zijn borst heeft staan, luistert Spencer toch weinig naar Nivana. The Clash vindt hij een leukere band.

Baby op album Nirvana poseert opnieuw

Baby op album Nirvana poseert opnieuw

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja