Autofotografie met een smartphone (video)

Autofotografie met een smartphone (video)

Senta Bemelman 324
Fotografeer je graag snelle auto’s met glimmende velgen en glanzende lak. Leer hoe je mooie autofoto’s maakt. Gewoon met je smartphone!

Een auto fotograferen is een leuke uitdaging. Je kan ervoor kiezen om het snelle apparaat in actie of rust vast te leggen. Dit hoeft niet per se met je spiegelreflex camera, maar kan ook met je smartphone!

Statief

Gebruik een statief met speciale telefoongrip. Op deze manier minimaliseer je bewegingen. Omdat je de sluitertijd en het diafragma niet handmatig in kunt stellen, is het belangrijk om naar het licht in de omgeving te kijken.

Interieur

Fotografeer de auto niet alleen van buiten maar breng ook het interieur in beeld. Dit kan vaak een interessante foto opleveren omdat ook in de binnenkant van de auto veel tijd is gestoken. Wanneer je van iemand de auto fotografeert, kan het interieur en eventuele persoonlijke voorwerpen veel weggeven over het karakter van de persoon.

Parkeergarage

Fotografeer de auto in een parkeergarage. Hier heb je kunstmatig licht, wat je foto veel sfeer kan geven. Let goed op de achtergrond die je kiest. Metalen constructies werken ook erg goed!

Bekijk in de onderstaande video nog meer handige tips over autofotografie met een smartphone.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta