Autofotografie: Glimmende velgen en reflecterende lak

Autofotografie: Glimmende velgen en reflecterende lak

Senta Bemelman 575
Snelle auto’s met een prachtig ontwerp zijn een lust voor het oog en de lens. Maar ook lastig. De reflecterende lak en glimmende velgen kunnen moeilijk belicht worden. Kijk snel hoe je auto’s mooi kiekt!

Achtergrond

Of je een snelle raceauto, een strakke bak of een mooie retro-auto fotografeert, let op de achtergrond. Zorg ervoor dat de achtergrond past bij de uitstraling van de auto. Of kies juist een radicaal andere achtergrond om een contrast tot stand te brengen. Het belangrijkste is dat je achtergrond vragen oproept of een harmonieus gevoel teweeg brengt.

Bekijk hieronder bijvoorbeeld een schattig retro-autootje die een flowerpower uitstraling krijgt door de natuurlijke omgeving.

Licht

Zorg voor een spannende belichting. Laat bijvoorbeeld een lichtbron van de zijkant op de auto schijnen. Of gebruik een losse lamp en beweeg deze over de auto wanneer je met een lange sluitertijd fotografeert. Door lightpainting krijg je verassende resultaten.  

Afwisseling

Fotografeer de auto niet alleen in totale vorm. Zoek mooie en interessante onderdelen.  Een spetterende velg. Het logo op de voorkant, of andere opvallende en unieke elementen in het design zijn een mooi onderwerp voor een close-up.

Bekijk in de onderstaande video nog meer tips en zie hoe professioneel autofotograaf Easton Chang het werk van andere fotografen beoordeelt.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta