Australiërs behoren tot de beste iPhone fotografen

Australiërs behoren tot de beste iPhone fotografen

Redactie 688
Apples iPhone is niet meer weg te denken uit de wereld van fotografie.

iPhone fotografie

Fotografie is nog steeds een dure hobby. Toch fotograferen er veel meer mensen dan vroeger. Met behulp van iPhone's en andere smartphones worden dagelijks vele duizenden foto's gemaakt. Recent werd er zelfs een fotowedstrijd uitgeschreven exclusief voor iPhone gebruikers. De uitslag was verrassend alhoewel de eerste prijs gewonnen werd door de Chinees Siyuan Niu met zijn portretfoto van een arend, behoorden de Australiërs tot de beste iPhone fotografen ter wereld. Zij wonnen in drie verschillende categorieën de hoofdprijs.

Winnaars

Glenn Homann, uit Sprinfield Lakes in Queensland zegt dat fotografie zijn creatieve uitlaatklep geworden is, sinds zijn Apple iPhone dit voor hem toegankelijk heeft gemaakt. Hij won met zijn foto "koudste morgen van het jaar". Het gaat hem niet om de camera, maar om het zien van interessante beelden. Dat bevestigd maar weer dat niet de apparatuur, maar de fotograaf de foto maakt.  

Freelance fotografe Nicky Ryan geeft aan Canon equipment te gebruiken tijdens werktijd, maar voor alle foto's in haar vrije tijd is de iPhone in haar handtas veel toegankelijker. Zij won in categorie zonsopkomsten. 

De 60-jarige Kevin Casey, uit Sydney, won met zijn blackandwhite foto van zeeduikers in Botany Bay. Bekijk de foto van kevin Casey en andere winnaars hier.

De huidige iPhone van Apple heeft tegenwoordig een 12-megapixel camera en lanceerde exact acht jaar geleden de iPhone 3G met slechts 2 megapixel. Sinds die tijd is de iPhone als camera niet meer weg te denken uit de fotografiewereld.

Australiërs behoren tot de beste iPhone fotografen

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie