August Puchmann fotografeert ijskonijn

August Puchmann fotografeert ijskonijn

Nadja Geskus 436
Fotograaf August Puchmann was een meer in IJsland aan het verkennen toen hij stuitte op iets bijzonders. Hij dacht dat het een wezen wat dat aan het zwemmen was, maar in feite bleek het een blok ijs te zijn in de vorm van een konijn. August Puchmann maakte foto’s van het ijskonijn.

IJskonijn

Op zijn reis door IJsland vond hij toch iets heel anders dan hij verwachtte. Op zoek naar prachtige natuurfoto’s, kwam hij thuis met een bijzondere foto van een ijskonijn. Op hun verkenning van het Noord-Atlantische eiland, zag August Puchmann een brok ijs in de vorm van een konijn, drijvend op gletsjer lagune, Jökulsárlón.

‘Toen ik een wandeling rond Jökulsárlón aan het maken was, op zoek naar de meest indrukwekkende ijsbergen en op zoek naar zeehonden die ik helaas niet heb kunnen fotograferen, stuitte ik op dit kleine ijskonijn,’ vertelt August Puchmann.

August Puchmann fotografeert ijskonijn

Verbaasd

Hoewel de snelle fotograaf misschien de zeehonden weet te fotograferen, wist de fotograaf met het adelaarsoog iets compleet nieuws te fotograferen. ‘De zeehonden waren ondergedoken, maar dit ijskonijn kon me niet ontsnappen!’ De foto’s van het ijskonijn tonen prachtige turqoise reflecties in het matzilver van het meer. De foto’s hebben een subtiele charme.

August Puchmann fotografeert ijskonijn

Foto’s gemaakt door August Puchmann

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja