Astronaut twittert prachtige ruimtefoto’s

Astronaut twittert prachtige ruimtefoto’s

Nadja Geskus 464
Altijd al eens willen weten hoe een astronaut zich voelt in de ruimte? Astronaut Reid Wiseman twittert de meest prachtige foto’s buiten de statosfeer en plaatste daarbij de teksten als ‘nooit in mijn wildste dromen had ik me dit kunnen voorstellen’.

Astronaut Reid Wiseman

Reid Wiseman is een 40-jarige astronaut uit Baltimore, Maryland, Verenigde Staten. Hij diende als boordwerktuigkundige aan boord van het internationale ruimtestation ISS voor Expeditie 41 van mei tot november 2014. Tijdens de 165-daagse missie voltooide Reid en zijn crewmates meer dan 300 wetenschappelijke experimenten op gebieden als menselijke fysiologie, geneeskunde, natuurkunde, aardwetenschappen en astrofysica.

 

 

Ruimtefoto’s

Maar weinig mensen kunnen het echte gevoel ervaren om de prachtige ruimte te zien vanuit een Space Station. Maar gelukkig kunnen we wél de prachtige foto’s bekijken van onder andere Reid Wiseman. Hij plaatste een reeks van ontzagwekkende foto’s uit de ruimte in zijn tweets. Van spectaculaire zonsopgangen en zonsondergangen, tot een beeld van de orkaan Arthur en het meest prachtige uitzicht op de Aurora Borealis. Reid toont ons de wereld waarin we leven vanuit een werkelijk uniek perspectief. Geen wonder dat hij heeft meer dan 500k volgers op Twitter. Inmiddels zit Reid niet meer in de ruimte. Regelmatig komen hier nog foto's van voorbij, ook laat hij zien wat hij nu doet. 

 

 

 

Meer foto's van Reid Wiseman zijn terug te vinden op zijn Twitter-account.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja