App: Shoebox, scan je oude foto's in met je telefoon

Jasper van Bladel 7421
Als je nog ergens een doos vol met oude foto's hebt liggen, kan de app Shoebox handig zijn. Voortaan heb je geen scanner meer nodig, maar digitaliseer je oude foto's gemakkelijk met je telefoon. De app, die verkrijgbaar is voor iPhone en Android, helpt je daarbij. Je kunt je oude foto's corrigeren, bijsnijden, verbeteren en delen.

Oude foto's, wie heeft ze niet liggen? Veel mensen beginnen vol goede moed met scannen maar houden er na tien foto's weer mee op. Het kost toch wel wat tijd en moeite om goede resultaten te krijgen. Nu is er de app Shoebox, die dat proces een stuk makkelijker maakt.


De app Shoebox in werking

Scannen via telefoon

Tegenwoordig zijn cameratelefoons qua resolutie en kwaliteit bijna of net zo goed als budgetcompactcamera's. De makers van Shoebox bedachten dat het scannen van oude foto's ook met een telefoon mogelijk moet zijn. Natuurlijk mogen het ook gewoon nieuwe foto's zijn.

Afsnijden en corrigeren

Dat scannen gaat heel eenvoudig in zijn werk. Je maakt een foto van de oude foto en de app helpt je mee om de randen aan te geven. Je kunt je foto precies afsnijden en Shoebox corrigeert automatisch het perspectief dat ontstaat als je je camera iets scheef houdt ten opzichte van de oude foto. De app kan ook de kleuren en de kleurbalans verbeteren.

Gratis verkrijgbaar

Shoebox kun je gebruiken op een iPhone, maar ook op toestellen die bestuurd worden door Android. De app is gratis.