App: Repix voor Android en Apple

App: Repix – meer dan alleen filters

Ymke Frijters 3418
Er zijn genoeg apps die een filter over je foto zetten, zoals Instagram. Met de app Repix voor iOS en Android kun je een hoop andere dingen uitproberen op het gebied van fotobewerking op je telefoon of tablet. Zo kun je kiezen uit verschillende kwasten en kaders.

In Repix kun je onder andere je foto bijsnijden, de verzadiging, helderheid, levendigheid, contrast en kleurtemperatuur aanpassen en verschillende kaders en vignettering (een donkere schaduw aan de rand van je foto's) toevoegen.

Met de app kun je met kwasten (brushes) effecten over je foto schilderen. Zo kun je met de 'flares' brush ronde twinkellichtjes toevoegen aan je foto. Je klikt simpelweg een brush aan en vervolgens kun je met je vinger de vormpjes aanbrengen. Je kunt ze groter of kleiner maken door in- en uit te zoomen en als je iets fout gedaan hebt, kun je het weer corrigeren.


Links de originele foto, rechts de foto bewerkt met 'denim'-filter en de 'flares-brush'

Met de 'legacy' brush hebben we foto van de tegels oud en vervaagd laten lijken. Je kunt zelf bepalen waar de foto het meest vervaagt. Daarnaast kun je kiezen uit acht filters. Op de foto van de zonsondergang hebben we de 'denim' variant gebruikt.


Originele (links) en bewerkte foto (rechts)

Gratis downloaden

De app kun je zowel downloaden voor Apple als Android. Repix is gratis, maar als je toegang wilt tot meer brushes, kaders en filters, betaal je 89 cent of 1,79 euro per pakket extra.

In het demofilmpje hieronder zie je wat je nog meer met de app kunt. Hierin worden ook brushes gebruikt die je eerst moet aanschaffen.

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van