App: fotoverhalen maken met Storie

sanne 3270
Foto’s kijken is leuk, maar nog leuker is als je er een verhaal bij hebt. Met de app Storie kun je een fotoverhaal maken die andere gebruikers kunnen zien, bespreken en delen. Bovendien kun je je foto’s ook nog bewerken.

De app werkt zo dat je verschillende fotoverhalen kunt maken waarvoor je diverse foto’s uploadt. Ben je bijvoorbeeld op stedentrip naar Parijs, dan maak je het fotoverhaal Parijs aan zodat je thuisfront in beeld en verhaal kunt zien wat jij beleeft. De foto’s die je uploadt kun je bewerken met filters, randen en kleuraanpassingen. Daarbij kun je met de ‘tilt-shift’-tool de diepte van je foto bewerken.

storie

Screenshot vanaf iPhone

Delen

De foto’s die jij verzamelt kun je op elk gewenst moment in een andere volgorde zetten. Degene die jouw verhaal bekijkt, begint automatisch bij de eerste dag en bladert vervolgens door je boek in de door jouw aangegeven volgorde. Uiteraard kun je zelf beslissen met wie je je fotoverhalen deelt. Je kunt je verhaal posten op onder meer Tumblr, Facebook en Twitter, waarvandaan je ook foto’s kunt uploaden.

storie

Screenshot vanaf iPhone

Voor wie?

Storie is geschikt voor je iPad en iPhone en kun je gratis in de App Store downloaden.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne