Anton Corbijn vrijdag te zien in College Tour

Anton Corbijn vrijdag te zien in College Tour

Dalindcy Koolhoven 797
Welke fotografieliefhebber kent hem niet? Anton Corbijn, de man die de afgelopen dertig jaar de meest beroemde mensen ter wereld fotografeerde is vrijdag te zien in het programma College Tour op NPO 3. Laat je inspireren door een topfotograaf van eigen bodem!

In het programma College Tour wordt de gast van de avond geïnterviewd door Twan Huys. Daarnaast krijgt het publiek de kans om vragen te stellen. De aflevering met Anton Corbijn wordt op 23 september in de Schouwburg van Den Haag opgenomen. De uitzending is op 25 september om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Anton Corbijn

Anton Corbijn werd geboren in Willenswaard en volgde opmerkelijk genoeg nooit een fotografieopleiding. Al jong ging hij aan de slag bij muziekblad OOR, waar hij veel beroemdheden fotografeerde, zoals Clint Eastwood en Kurt Cobain. Vooral zijn zwart-wit portretten zijn wereldberoemd geworden.

Door zijn eigenwijze, creatieve stijl creëert Corbijn prachtige beelden die de geportretteerde op een unieke manier vastleggen. De laatste tien jaar richt hij zich op het regisseren van films en muziekvideo's. Je kent zijn films 'Control' en 'A Most Wanted Man' misschien wel. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe creatie 'Life', over de vriendschap tussen acteur James Dean en Life-fotograaf Dennis Stock.