Annelies van Overbeek imiteert iconen

Annelies van Overbeek imiteert iconen

Nadja Geskus 753
Annelies van Overbeek is misschien slechts 17 jaar oud, maar imiteert beroemde personages, zoals: Audrey Hepburn en Twiggy, maar ook Disney karakters als Sneeuwwitje en Belle.

Van Overbeek komt uit Puurs, België en is actief Instagrammer. Ze vormt zelfportretten in de glamoureuze kleding van de afgelopen decennia. Van Overbeek vertelt dat ze altijd graag make-up gebruikte om zich te transformeren tot een zeer overtuigende look-a-like.

Audrey Hepburn

Het lopende project begon toen van Overbeek werd geinspireerd door Audrey Hepburn. Van Overbeek liet haar haar knippen in een kort pixie kapsel, waarna mensen haar erg vonden lijken op Audrey Hepburn. “Ik was niet echt bekend met alles wat oud Hollywood gerelateerd was. Maar toen ik Audrey Hepburn opzocht, viel ik gelijk voor de elegantie van vintage glamour.” Van Overbeek zegt langzaamaan geobsedeerd te zijn geworden van Audrey Hepburn en ze begon zich te verkleden in kostuums van klassieke rollen van Hepburn. 

Vintage en nieuw

Om de verschillende looks te creëren, gebruikt van Overbeek authentieke vintage kleding en accessoires, waaronder een aantal stukken die zij van haar grootmoeder kreeg. Maar van Overbeek gebruikt niet alleen vintage spullen, ook kleding afkomstig uit de hedendaagse winkels, zoals Primark en H&M, worden gebruikt voor de foto’s. Photoshop of een dure camera gebruikt ze niet. Elke foto wordt gemaakt met haar iPhone 6s.

Met creativiteit, aandacht voor detail en een geweldige reeks van gezichtsuitdrukkingen, fotografeert van Overbeek zichzelf als Vivien Leigh's Scarlett O'Hara van Gone with the Wind, compleet met een zedig opgetrokken wenkbrauw; een zwart-wit Anne Frank, geportretteerd met een dagboek; Johannes Vermeer's geschilderde Meisje met de Parel; en een prachtig portret van Sneeuwwitje. Bereid je voor op prachtig gemaakte dubbelgangers.

Op de Instagrampagina van van Overbeek, is een overzicht te zien van al haar imitaties. 

Annelies van Overbeek

Annelies van Overbeek

Annelies van Overbeek

Annelies van Overbeek

Annelies van Overbeek

Annelies van Overbeek

Annelies van Overbeek

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja