Andrea Foligni bootst landschappen van Toscane na

Andrea Foligni bootst landschappen van Toscane na

Nadja Geskus 759
Andrea Foligni probeert met zijn minimalistische fotografie aandacht te brengen aan de verstoring van de natuur. Met name de Apuaanse Alpen in het noorden van Toscane.

Andrea Foligni

De Italiaanse fotograaf Andrea Foligni is geboren in 1965 in Prato, Toscane, Italië en woont hier nog steeds. Foligni houdt enorm van wandelingen en excursies en visualiseert zijn fotografische pad dan ook als een reis te voet; traag, vol met bedachtzaamheid en nieuwsgierigheid, met lange stops en omwegen.

Foligni werd geïntroduceert tot fotografie en in 2012 was zijn eerste poging tot beeld maken. Onmiddellijk werd hij gegrepen door deze kunst en hij zette zich hierna volledig in voor de fotografie. Foligni richt zich met zijn werk vooral op sociale en ecologische problemen. Zijn interesses liggen vooral bij de studies van het landschap en hoe de mens hier veranderingen in brengt. De mens laat sporen achter in de natuur die een kritische impact hebben op de natuurlijke hulpbronnen.

“Ik heb niet altijd mijn camera bij me. Een gestuurde aanpak met een project in mijn achterhoofd, moet de methode zijn voor het verzamelen van de vruchten van een idee, een plaats en ontmoetingen. Mijn reis is pas net begonnen.”

Carbonato Apuano

Met deze minimalistische beelden, probeert Foligni de Apuaanse Alpen onder de aandacht te brengen bij de mens. Hoe deze prachtige plekken worden verwoest. Foligni probeert de natuur te redden met de beelden van kunstof en objecten die de bergen nabootsen.

Andrea Foligni

Andrea Foligni

Andrea Foligni

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja