Winnaars Sony World Photography Awards 2013

Amateurwinnaars Sony World Photography Awards 2013 bekend

EleniHoefsloot 1211
De winnaars van Sony World Photography Open Competition 2013 zijn bekend. Dit onderdeel van de World Photography Award is speciaal voor amateurfotografen bedoeld. Van de 55.000 inzendingen koos de jury tien winnaars in tien verschillende categorieën.

De organisator van de wedstrijd is World Photography Organisation en is gesponsord door Sony. Inzenden was mogelijk in tien categorieën: Enhanced, Low Light, Arts and Culture, People, Nature and Wildlife, Travel, Architecture, Split Second, Smile en Panoramic.

De winnaars

De meeste winnaars komen uit Azië, de twee Europese winnaars komen uit Italië en Bulgarije. In totaal waren er 55.000 inzendingen. De tien winnaars strijden nu voor de titel 'Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year' en een geldbedrag van vijfduizend dollar. De winnaar wordt bekendgemaakt op 25 april. Ook worden op 25 april de winnaars van de professionele competitie bekend gemaakt. De algehele winnaar krijgt de titel 'L’Iris D’Or Photographer of the Year' en ontvangt 25.000 dollar.

De prijs

De tien winnaars ontvangen een Sony A77, hun beelden worden tentoongesteld tijdens een groot fotografiefestival in Somerset House in Londen en hun foto's verschijnen in het boek dat de organisatie elk jaar uitbrengt.


© Martina Biccheri (Italië), winnaar in de categorie 'Architectuur'© Gilbert Yu (China), winaar in de categorie
'Arts and Culture'© Hoang Hiep Nguyen (Vietnam), winnaar in de categorie 'Enhanced'© Elmar Akhmetov (Kazakhstan), winnaar in de categorie
'Low Light'


© Krasimir Matarov (Bulgaria), winnaar in de categorie 'Nature and Wildlife'


© Yeow Kwang Yeo (Singapore), winnaar in de categorie 'Panoramic'


© Hisatomi Tadahiko (Japan), winaar in de categorie 'People'


© Ming Hui Guan (China), winnaar in de categorie 'Smile'


© Matías Gálvez (Chili), winnaar in de categorie 'Split Second'


© Manny Fajutag (Filipijnen), winnaar in de categorie 'Travel'

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen van Eleni

afbeelding van Gertjan

Heerlijke foto's! Stuk voor stuk!