Als tweede fotograaf op een bruiloft

Als tweede fotograaf op een bruiloft

Fokelien Broekstra 407
Steeds meer stellen kiezen ervoor om twee fotografen uit te nodigen om hun bruiloft. Als jij als tweede fotograaf gevraagd wordt is het handig om deze tips in je achterhoofd te houden en te leren van deze opdrachten.

Communiceren

Communicatie is één van de belangrijkste onderdelen als je met een andere fotograaf samenwerkt. Het is belangrijk om voor de bruiloft te weten wat er van je verwacht wordt. Het is belangrijk dat afspreken voor de bruiloft zijn gemaakt om discussies op de dag zelf te voorkomen.

Professioneel

Wees professioneel. Als je ergens niet zeker van bent, bespreek dit dan met de hoofdfotograaf. Het is belangrijk dat jij je niet schaamt. De hoofdfotograaf heeft in het hele verhaal het laatste woord, maar mocht jij een fout of rare tijdsplanning in het plan vinden, dan kan je dit natuurlijk laten weten.

Bekijk de foto’s

Controleer altijd vluchtig de foto’s, als er iets mis is met je foto kan je het op het moment zelf nog corrigeren. Met twee fotografen ben jij het extra paar ogen. Schaam je dus niet als je een belangrijk moment mist.

Leer van de hoofdfotograaf

Natuurlijk is het belangrijk om je ogen op het bruidspaar te houden. Maar soms kan je ook dingen leren van je hoofdfotograaf. Je kunt hem vragen welke lens hij gebruikt, welke brandpuntsafstand zijn voorkeur heeft en welke instellingen hij gebruikt. Natuurlijk kan hij je ook meer vertellen over zijn plek waar hij gaat staan. Ook kan je kijken wat het gedrag van de fotograaf is en hoe hij klanten op hun gemak stelt.

Portfolio

Als jij als tweede fotograaf meeloopt, heb je ook een mooie kans om een portfolio op te bouwen en ervaring op te doen. Je hoeft natuurlijk niet in de schaduw van de hoofdfotograaf te gaan staan. Als er tijd is kan jij ook gewoon de shots maken die je wil hebben.

Deel jou idee wel met de fotograaf, hij zal waarschijnlijk ook met je mee gaan denken. Wie weet komen daar nog leuke ideeën uit.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien