All I want for Christmas, is...

jesse kraal 1277
Er wordt wel eens geroepen dat kerst te Amerikaans is geworden en daarmee te commercieel. Bracht voorheen alleen de Goedheiligman cadeautjes, tegenwoordig gaat ook de kerstman heel wat huizen langs. In de Verenigde Staten is dat al vele decennia het geval, fabrikanten springen en sprongen daar handig op in.

Hoewel de Kerstman niet, zoals vaak wordt gedacht, is bedacht door Coca Cola, heeft dat merk er wel voor gezorgd dat die koddige dikke man zo bekend geworden is. Terwijl in Nederland al eeuwenlang Sinterklaas wordt gevierd en kerst toch vooral een christelijk feest is, is kerst al sinds begin vorige eeuw in Amerika ook een commercieel feestje. En natuurlijk kunnen de cameramerken dan niet achterblijven, wat resulteerde in dit soort prachtige advertenties.

Namens het gehele team van Digifoto Starter en uitgeverij Clipboard Publishing, wensen we jullie een prachtige kerst toe!
afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse