Albert Watson maakt eigen interieurfoto's van 23 miljoen dollar penthouse

Albert Watson maakt eigen interieurfoto's van 23 miljoen dollar penthouse

MaartenJacobi 648
Fotograaf Albert Watson besloot bij de verkoop van zijn penthouse in New York om zijn eigen interieurfoto's te maken. De fotograaf verkoopt zijn huis, waarvan de opbrengst wordt gebruikt om onder andere een fonds op te zetten en een huis in Schotland te kopen.

Watson is een beroemd fotograaf, die al veel bekende namen voor zijn lens heeft gehad. Denk bijvoorbeeld aan Alfred Hitchcock en Steve Jobs. Destijds heeft hij zijn penthouse met zijn vrouw gekocht voor 13 miljoen dollar. Nu staat het te koop voor 23 miljoen.

Albert Watson interieurfoto's

Zijn penthouse heeft een panorama uitzicht op de stad New York, en bevindt zich midden in het centrum. Het telt zo'n 350 vierkante meter, drie slaap- en badkamers en een terras om het gehele penthouse.

In de bijgebouwde bibliotheek heeft Watson allerlei fotografieboeken verzameld. Met de opbrengst wordt een museum en fonds opgericht. Ook wordt er een nieuw huis voor de fotograaf en zijn vrouw gebouwd in Schotland. Enkele jaren geleden werd het werk van Albert Watson nog tentoongesteld in Amsterdam.


Foto's © Albert Watson

afbeelding van MaartenJacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten