Afstudeerproject over een gestolen telefoon

Afstudeerproject over een gestolen telefoon

Fokelien Broekstra 653
De Iphone van de Nederlandse Anthony van der Meer werd gestolen. Op dat moment drong het tot hem door hoeveel informatie iemand uit jouw telefoon kan halen. Hij liet zijn telefoon opnieuw stelen, met een spionage programma om juist de dief te leren kennen.

300 aangiftes per week

In Nederland komen wekelijks 300 aangiftes binnen van smartphonediefstal. Naast het feit dat jouw dure telefoon weg is, heeft de onbekende toegang tot al jouw foto’s, video’s, e-mails en social media profielen. Anthony van der Meer vroeg zich af wat voor persoon een telefoon steelt en waar de telefoon terecht komt. Hij onderzocht dit en maakte er een korte documentaire over.

Find my Phone

Voor de documentaire liet Anthony opnieuw een telefoon stelen, dit keer gevuld met spyware. Hij wilde weten wie de onbekende dief is. Het volgde daarom het tweede leven van de gestolen telefoon. Voor Anthony kwam dit project als geroepen, hij studeerde met de documentaire af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In zijn werk maakt de jonge regisseur graag gebruik van verschillende technologie om zijn verhalen te vertellen, hij heeft zich dan ook verdiept in software en hardware ontwikkelingen, hacking en privacy.

Bekijk hier zijn documentaire:

 

Neem voor meer werk van Anthony een kijkje op zijn website.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien