Afleidingen beperken bij dierenfotografie

Afleidingen beperken bij dierenfotografie

Senta Bemelman 249
Ben jij dol op het fotograferen van bijvoorbeeld trouwe viervoeters, maar vind jij het lastig om de beesten op de foto te zetten doordat zij onverwacht kunnen bewegen? Lees snel verder!

Een dier op de foto zetten is lastig. Ze kunnen niet verbaal communiceren met jou en maken vaak onverwachte bewegingen. Leer met deze snelle tips hoe je dieren beter op de foto krijgt.

Beperken

Dieren raken snel afgeleid. Een hond kan bijvoorbeeld al enthousiast met zwaaiende staart rondrennen wanneer iemand oogcontact maakt of een stap opzij zet. Zorg dat je niet te veel mensen in de studio, of op locatie, hebt om te voorkomen dat het dier afgeleid raakt.

Daarnaast kun je ook snoepjes meenemen om de focus op jou en je camera te leggen. Het favoriete speeltje van het (huis)dier kan ook een handig middel zijn om afleiding te beperken.

Flitslicht

Dieren kunnen ook afgeleid raken door het veelvuldig afvuren van de flitser. Zij begrijpen niet waar dit vandaan komt en het kan daarom erg verwarrend of misschien zelfs eng voor ze zijn. Gebruik liever constant licht. Hier raken de dieren gewend aan en zorgen voor mooi en egaal licht op jouw foto.

Bekijk in de onderstaande video nog meer tips voor mooie dierenportretten!

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta