Adobe introduceert Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12

Ymke Frijters 1814
Softwarefabrikant Adobe heeft de twaalfde versie van Photoshop Elementes aangekondigd, Premiere Elements 12 komt tegelijk uit. Met deze programma's kun je jouw foto's en video's bewerken op de computer. De nieuwe versies zijn meer gericht op de consument en daardoor wordt het bewerken een stuk makkelijker.

Premiere Elements is een video-editor, Photoshop Elements is een beeldeditor. In Photoshop kun je jouw 'gewone' foto's verbeteren en bewerken. Aan de nieuwe pakketten van Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12 zijn gebruikersvriendelijke mogelijkheden toegevoegd. Zo kun je met de nieuwe versie van Elements je foto's op je smartphone of tablet bekijken en is er een optie waarmee de software je 'bij de hand neemt' en waar stap voor stap uitgelegd wordt wat je moet doen.

Photoshop Elements 12 is ook echt nummer twaalf van de serie pakketten, Premiere Elements 12 heeft twee versies 'overgeslagen', zo loopt de nummering van de pakketten gelijk. Je kunt de pakketten vooruitbestellen op de website van Adobe, daarnaast liggen ze binnenkort in de winkels. De volledige pakketen van Photoshop Elements 12 en Première Elements 12 kosten 98,40 euro. Samen kosten ze 147,60 euro. Heb je al een versie van Elements? Dan kun je ze met korting ook upgraden naar versie 12. Dit kost je 79,99 euro voor één pakket of 119,99 voor allebei de pakketten.

Naast uitbreiding van bestaande opties zijn er ook veel nieuwe functies toegevoegd aan deze versies. Volgens Adobe zijn dit de belangrijkste nieuwe functies in Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12:

Photoshop Elements 12

 • Mobile Access - Met Elements Mobile Albums hebben klanten altijd toegang tot hun dierbare herinneringen. Met Adobe® Revel™ kunnen gebruikers hun foto's en video's bekijken, bewerken en delen op hun smartphone , tablet en desktop, zowel thuis als onderweg.
 • Content-Aware Move – Met deze exclusieve technologie van Adobe kunnen klanten eenvoudig objecten verplaatsen binnen een foto en worden achtergebleven lege ruimtes automatisch opgevuld.
 • Pet Eye Correction – De functie is op basis van vele verzoeken van klanten toegevoegd. Pet Eye biedt een eenvoudige oplossing voor het probleem van de reflectie van de flits in de ogen van dieren, die niet wordt aangepakt door Red Eye correctie-technologie.
 • Auto Smart Tone - Exclusieve intelligente software die de bewerkingsvoorkeuren van gebruikers onthoudt, waardoor naar mate klanten het meer gebruiken, ze met een druk op de knop aanpassingen kunnen doen.
 • Quick Frames , Effects and Textures - One-click fotolijsten, effecten en texturen, geïnspireerd door de meest populaire looks die klanten creëerden in de Expert-modus.
 • Guided Edits - Stap-voor-stap instructies om Zoom Burst- en Photo Puzzle-effecten te creëren, maar ook Restore Old Photo, die gebruikers in staat stelt om beschadigde of oude foto's te herstellen.
 • Straighten Tool - Vult ontbrekende randen aan door het gebruik van exclusieve Content-Aware technologie.
 • Share to Twitter - Deel een foto met een tweet op Twitter.
 • 64-bits ondersteuning voor Mac - Maakt efficiënter gebruik van het ingebouwde geheugen van computers, maximaliseert de prestaties en maakt het mogelijk om grotere afbeeldingsbestanden en video's snel te bewerken.

Adobe Premiere Elements 12

 • Guided Edits - Stap-voor-stap navigatie over hoe van start te gaan, trimmen van frames, materiaal toevoegen, overgangen, titels en verhalen, maar ook animaties maken en creëren van foto's binnen foto's.
 • Scores - Meer dan 50 soundtracks die zich automatisch aanpassen aan de tijdsduur van een clip, waardoor eenvoudig video's met perfect getimede intro's, outro's en achtergrondmuziek gemaakt kunnen worden.
 • Sound Effects - Meer dan 250 effecten die spanning en dimensie toevoegen aan geluidsfragmenten.
 • Auto Smart Tone - Dezelfde exclusieve technologie als in Photoshop Elements 12, voor video.
 • Film Looks - Vier nieuwe filters om Hollywood-flair aan films toe te voegen, zoals Comic, Trinity, Yesteryear en Cross Process .
 • Motion tracking – Leg nadruk op je onderwerp door afbeeldingen, tekst en meebewegende effecten toe te voegen.

Handige tips voor Photoshop Elements vind je via deze links op onze site:

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van