Adobe Photoshop Camera

Adobe introduceert Photoshop-camera

Julian 2008
Adobe, de bekende maker van softwareprogramma's zoals Photoshop en Lightroom, komt met een eigen camera. De Adobe Photoshop Camera maakt gebruik van de cameratechnologie van Canon, is voorzien van een extra groot aanraakscherm en beschikt over een volledige versie van Photoshop.

Veel gebruikers van spiegelreflexcamera's bewerken achteraf hun foto's om tot de beste resultaten te komen. Zeker als je in raw fotografeert is nabewerking een essentieel onderdeel van je 'workflow'.

Softwarefabrikant Adobe weet dat als geen ander, Photoshop en Lightroom worden immers veelvuldig gebruikt door fotografen. Tot voor kort had je een computer of laptop nodig om je foto's fatsoenlijk te bewerken, daar komt nu verandering in met de introductie van de Adobe Photoshop Camera.

Technologie van Canon, software van Adobe

Adobe heeft in samenwerking met Canon een spiegelreflexcamera ontwikkeld die is uitgerust met een volledige versie van Photoshop. De interface van het bewerkingsprogramma is aangepast zodat je eenvoudig alle functies kunt bedienen via het aanraakscherm op de camera.

Adobe Photoshop Camera

Het toestel zelf is gebaseerd op de Canon EOS 70D, maar uitgerust met een nieuwe 24-megapixelsensor en een veel groter aanraakscherm zodat je eenvoudig je foto's kunt bewerken.

De Photoshop-functie activeer je met het programmawiel bovenop de camera. Stel deze in op de PS-stand en de software wordt opgestart. Volgens Adobe duurt het opstarten van de software slechts twee seconden, dankzij de krachtige DIGIC-6-processor in de camera.

Adobe Photoshop Camera

De Adobe Photoshop Camera bevat over diverse opties waarmee je met een druk op de knop je foto's perfectioneert. Daarnaast kun je kiezen voor handmatige bewerking. Fotografeer je in raw, dan kun je de raw-bestanden direct in de camera bewerken met Adobe Camera Raw, dat onderdeel is van Photoshop.

Prijs en beschikbaarheid

De Adobe Photoshop Camera is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 1199 euro, inclusief 18-135mm-lens. Omdat de camera is gebaseerd op een spiegelreflex van Canon, kun je het toestel uitbreiden met alle bestaande lenzen die geschikt zijn voor dit merk.

afbeelding van H Kramer

1 April grap zeker

afbeelding van Anonymous

1 april grap zeker

afbeelding van Anonymous

wel heel doorzichtig