Thomas Heaton spreekt vervelende toeristen toe

Actieve vulkaan vastgelegd door Thomas Heaton

Aäron Nasarany 292
Als fotograaf krijg je een kick als je de perfecte foto hebt geschoten waar alles klopt: compositie, belichting, verhaal, kleuren en timing. In dit artikel vertellen we je het verhaal van Thomas Heaton.

Photobombs

Helaas komt het regelmatig voor dat jouw foto wordt verhinderd door een horde aan toeristen met selfie-sticks, iPads en smartphones. Dit komt vaak voor op toeristische trekpleisters zoals bij de Eiffeltoren of de Toren van Pisa, maar ook tijdens familieaangelegenheden zoals bruiloften of verjaardagen. Toeristen die zich niet aan de regels houden en daardoor een foto verpesten is ronduit verschrikkelijk. Dit overkwam ook fotograaf Thomas Heaton.

De fotograaf

Heaton is een professionele fotograaf en is gespecialiseerd in landschap- en reisfotografie. Heaton is daarom grotendeels buiten te vinden. Tijdens zijn vakantie op het eiland Hawaï greep Heaton zijn kans om een actieve vulkaan te fotograferen die op het punt stond om uit te barsten. Met een 40 minuten durende fietstrip kwam hij aan op de plek van bestemming. Een aantal delen rondom de vulkaan waren verboden om te betreden en dat werd aangegeven met touwen. Helaas werden de regels niet door iedereen nageleefd en hierdoor hadden fotografen geen uitzicht meer. Daarbuiten is het natuurlijk enorm gevaarlijk om je buiten de paden te begeven, en al helemaal op zo'n locatie. Heaton was hier dan ook niet blij mee. In deze video doet de fotograaf zijn verhaal. 

Benieuwd naar meer van zijn werk? Volg Heaton dan op Facebook of op Instagram.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron