Actiefoto’s maken met een goedkope camera

Actiefoto’s maken met een goedkope camera

Fokelien Broekstra 460
Twee professionele fotografen worden op pad gestuurd met een goedkope actioncam. Ze moeten met de camera laten zien hoe goed ze daadwerkelijk kunnen fotograferen als ze niet hun vertrouwde apparatuur bij de hand hebben.

Twee fotografen

Normaal gesproken stuurt DRTV maar één fotograaf op pad met een camera. Dit keer is dit net even anders. Er worden twee fotografen op pad gestuurd met ieder dezelfde goedkope camera. Marcel Laemmerhirt is een van de fotografen, hij is actie, sport en lifestyle fotograaf gevestigd in Duitsland. Joel Marklund komt uit Stockholm en is Nikon Europa ambassadeur, hij reist de hele wereld over om sport- en actiefotos te maken. Beide fotografen werken normaal met een Nikon camera.

Kidizoom Actioncam

De Kidizoom actioncam heeft een 0,3 megapixel camera met een scherm van 1,4Inch. Je kunt op de achterkant niet alleen je foto’s bekijken en met een filter aanpassen. Je kan ook de ingebouwde games spelen. De camera heeft als dilemma een korte telelens. Dat voor de fotografen een extra grote uitdaging vormt. Ook de foto maken en opslaan verschilt in de foto, dit maakt het fotograferen met de Kidizoom als extra grote uitdaging.

Problemen handelen

Gelukkig bedachten de twee een manier om toch normaal met de camera te kunnen werken. Het blijkt maar weer dat de camera een fotograaf niet goedmaakt maar dat dit de fotograaf achter de camera is.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien