Achter de schermen: Vlog opnemen

Achter de schermen: Vlog opnemen

Senta Bemelman 496
Wil je zelf aan de slag met vloggen en ben je benieuwd hoe andere fotografen dit doen? Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe het eraan toe gaat!

Met vloggen leg je een deel van je persoonlijke en professionele leven vast. Dit is erg leuk om mensen te laten zien wat jou als fotograaf drijft en waarmee je in het dagelijkse leven bezig bent. Maar hoe film je het beste een vlog.

Opzet

Plaats je camera op een statief en film jezelf. Zorg dat je een goede focus hebt en dat alles precies goed in beeld komt. In de onderstaande video zie je welke licht- en camera-opstelling vlogger Peter McKinnon gebruikt voor zijn interessante videotutorials!

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Heb jij ook een vlog? Deel de link naar jouw kanaal onderaan dit bericht!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta