Achter de schermen: Mad Max onbewerkt

Achter de schermen: Mad Max onbewerkt

Senta Bemelman 472
In films zoals Mad Max: Fury Road (2015) wordt op grote schaal gebruik gemaakt van special effects. Nu zijn de originele, onbewerkte, beelden, naar buiten gebracht.

Onbewerkt

In de videografie en ook de fotografie wordt het beeld vaak aangepast. Onbewerkte video’s van Hollywood-blockbusters zijn schaars. Bekijk de beelden hieronder en sta versteld van de magie van het nabewerkingsproces. Misschien is het direct een inspiratiebron voor je volgende fotoshoot?

Mad Max: Fury Road

Bij de speelfilm Mad Max: Fury Road draait het om snelle achtervolgingen, explosies en sensatie. Hoewel de beelden zonder bewerking al spectaculair zijn door de waanzinnige stunts en de set-opbouw, komt de kracht va nabewerking naar voren. Elementen zoals het vuur komen daardoor extra sterk terug.  Bekijk hieronder de trailer van Mad Max, hier kun je de resultaten van de nabewerking terugzien.
 

Fotografie

Nabewerking kan krachtige elementen versterken. Probeer deze gedachte vast te houden bij je volgende fotografie-avontuur. Bewerk jij het liefste je foto helemaal niet? Overweeg toch een paar kleine aanpassingen. Zoals je ziet kan dit een groot verschil maken. Voeg bijvoorbeeld contrast toe of laat je foto echt knallen door opvallende kleuren. Experimenteer in Photoshop of Lightroom en wees niet bang om af en toe een extreem andere vorm van nabewerking te kiezen. Verwijder ook storende onderdelen op je foto, zoals een opvallende tattoo

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta