Achter de schermen: Koffie fotoshoot in beeld

Achter de schermen: Koffie fotoshoot in beeld

Senta Bemelman 486
Bij productfotografie komen uiteenlopende producten voor de lens. In deze interessante video krijg je een blik achter de schermen bij een koffie fotoshoot.

De koffie druppels vliegen in het rond en het melkschuim vloeit rijkelijk. In de productfotografie wil je het voorwerp dat je fotografeert zo smakelijk of mooi mogelijk naar voren brengen. Als je een kop koffie fotografeert is het vangen van een vallende druppel een ware kunst. Gebruik een pipet en vraag of een assistent af en toe een druppel met de pipet laat vallen.

Sluitertijd

Kies een hoge sluitertijd waarmee je het beeld bevriest. Bijvoorbeeld van 1/125 of 1/200 seconden. Lees hier uitgebreid over het kiezen van de juiste sluitertijd. En gebruik dit schema voor het juiste diafragmagetal.

Styling

Naast de techniek is bij productfotografie, zoals koffie, de styling van de fotoshoot belangrijk. Soms worden bij productfoto's interessante voorwerpen gebruikt om de producten nog beter naar voren te laten komen zoals bijvoorbeeld een foambooster voor een dikke schuimlaag. Ook in de foodfotografie is styling belangrijk. Kijk hier hoe de fotografen omgaan met de aankleding en probeer dit soort trucs ook bij productotografie toe te passen. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta