Achter de schermen bij Gretchen Robinette

Achter de schermen bij Gretchen Robinette

Nadja Geskus 529
Gretchen Robinette viel meteen voor fotografie zodra zij in de lens keek. Nu ze al een aantal jaar fotografeert, heeft ze een bijzonder portfolio opgebouwd. Gretchen Robinette fotografeert veel muzikanten voor veel verschillende grote tijdschriften. Kijk mee tijdens één van haar shoots en leer meer over hoe ze te werk gaat.

Gretchen Robinette

‘Zodra ik door de camera keek, wist ik dat het was wat ik moest gaan doen,’ vertelt Gretchen. Het was voor haar liefde op het eerste gezicht. Al eerder probeerde ze andere creatieve vaardigheden als schilderen en gitaar spelen, maar dit bleek toch niet haar grote droomhobby te zijn. En toen kwam ze in aanraking met fotografie. Ze leerde zichzelf de kneepjes van de fotografie aan. Ze las elk boek over fotografie dat ze kon vinden in de openbare bibliotheek. Van het maken van een doka in de badkamer, tot het bestuderen van het Ansel Adams zone-systeem. ‘Hoewel niemand dat meer doet en vrijwel niemand weet wat het is,’ lacht Gretchen.

Haar hobby is uitgegroeid tot haar werk. Momenteel heeft ze dan ook een hoop verschillende camera's. Een Canon 5D Mark II voor het professionele werk, Holgas, Lomo en iPhone, gewoon voor de lol, en een 35-mm of 120 mm filmcamera voor een aantal persoonlijke projecten.

Over haar werk

Gretchen Robinette fotografeert een hoop beroemdheden voor bladen als Rolling Stone, Vice, Spin en Billboard. Tijdens haar shoot op een winderige dag in Brooklyn werd er een backstage video gemaakt. Kijk mee naar hoe Gretchen werkt en krijgt meer inzicht in haar proces. Meer van Gretchen is te vinden op haar website.

‘Ik doe gewoon waar ik van hou en hoop dat het straks iets betekent.’

 

Foto's gemaakt door Gretchen Robinette

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja