Aanpassen huidskleur pasgeboren baby's in Photoshop

Aanpassen huidskleur pasgeboren baby's in Photoshop

Jasper van Bladel 745
Aaron Nace van de website Phlearn geeft in een tien minuten durende video uitleg hoe je relatief eenvoudig de huidskleur van een foto van een pasgeboren baby kan aanpassen. Hij gebruikt hiervoor onder meer een referentiefoto met de gewenste huidskleur.

Pasgeboren baby's hebben vaak een wat rood of blauw getinte huid. Bij het nemen en afdrukken van foto's wil je de correcte witbalans en kleuren geen geweld aan doen, maar vaak is een minder rode huidstint van een teerling esthetischer. Aaron Nace van Phlearn heeft een eenvoudige manier om dit klusje in Photoshop te klaren.

Gemiddelde huidstint

In de tutorial op het Youtube-kanaal van Phlearn laat Nace zien dat hij daarvoor gebruikmaakt van een referentiefoto van een baby met 'normaal' ogende huidstint. Hij neemt de gemiddelde huidskleur van een selectie van de referentiefoto en middelt ook de kleuren van de te bewerken babyfoto. Aan de hand van het verschil ertussen, past Nace de 'Hue' en 'Saturation' aan. Zolang de belichting bij beide foto's vergelijkbaar is, levert deze methode volgens Nace in negen van de tien gevallen een natuurlijk ogende huidskleur op.