Aan welke eisen moet een goede cameratas voldoen?

Aan welke eisen moet een goede cameratas voldoen?

Fokelien Broekstra 761
Iedere fotograaf heeft een cameratas. Aan welke eisen moet een goede camera eigenlijk voldoen? Wij benoemen een aantal belangrijke punten die belangrijk zijn om te onthouden bij de aanschaf van een nieuwe cameratas.

Demping

Je koopt een tas om je apparatuur te beschermen tegen vallen of stoten. Belangrijk is dus de bescherming die de cameratas biedt tegen stoten, schokken bij het neerzetten en hoe stevig je camera in de tas zit. De meeste cameratassen van tegenwoordig hebben standaard een goede demping. Maar voel altijd even in de tas. Veert de bodem een beetje mee?

Past alles?

Ook niet onbelangrijk is of alle materialen die je hebt passen in de tas die je wil kopen. Iedere lens moet zijn eigen vakje hebben en zowel je body als je lenzen moeten niet in de verdrukking komen, hierdoor kan je camera of je lenzen beschadigen. Check dus of de diepte van je tas goed genoeg is, of er genoeg losse delen aanwezig zijn om je tas na eigen idee in te richten etc.

De opening van de tas

Wat voor soort fotografie beoefen je? Ben je veel in een drukke stad aanwezig? Dan is het slim om een tas te nemen die je fotoapparatuur beschermt tegen diefstal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rits naar het fotovak bevestigd op je rug, zodat zolang jij je tas op je rug hebt er niks uitgehaald kan worden. Fotografeer jij op plekken waar je snel moet kunnen wisselen van lens? Dan is het slim om te kijken naar een schoudertas. Hierdoor kun je gemakkelijk bij je lenzen zonder eerst een tas van je rug te halen. Denk dus goed na over de tas die bij je past.

Welke extra benodigdheden wil je meenemen?

Misschien heb je vaak een notitieblokje bij je, of wil je een laptop mee kunnen nemen. Het is belangrijk om dit van tevoren te bedenken. Hierdoor kun je bij de aanschaf rekeninghouden met een mogelijk extra vak in de tas. Denk er goed over na hoeveel extra ruimte je uiteindelijk nodig hebt, hoe meer ruimte je wil hebben, hoe groter je tas zal worden.

Goede cameratassen

Voor een goede cameratas waar je veel camera-apparatuur in mee moet kunnen nemen, kun je denken aan een Think Tank trolley, deze tas rol je soepel achter je aan, zonder het gewicht te hoeven tillen. Heb je iets minder ruimte nodig in je tas? Dan kun je ook kiezen voor de Gariz schoudertas, een compacte modern gestylde schoudertas. 

Aan welke eisen moet jouw cameratas voldoen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien