Aan de slag met jouw camera!

Aan de slag met jouw camera!

Aäron Nasarany 309
Kerstmis is voorbij en de plannen voor het nieuwe jaar worden gesmeed. Misschien heb jij wel plannen om jouw hobby-fotografie naar een hoger niveau te tillen of om een camera te kopen. Mocht je nou een camera hebben gekregen van de Kerstman, lees dan gerust verder. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw eerste stappen te zetten als fotograaf.

Van theorie naar praktijk

Na flink wat literatuurstudie is het tijd om praktijkervaring op te bouwen. Hoe werkt het diafragma, ISO en sluitertijd en hoe zijn die onderdelen met elkaar verbonden. Ga dus lekker op pad en experimenteer met die drie onderdelen. Het belangrijkste wat je hiervan kunt leren is om de balans tussen die drie te vinden en de invloed van elk onderdeel op elkaar te leren kennen.

Ontwikkel je stijl

Een eigen stijl ontwikkelen lukt je niet binnen een week. Het vergt oefening en tijd voor dat je jouw eigen stijl hebt leren kennen en kan hanteren in je foto's. Denk buiten de kaders en zoek de grenzen op. Kijk naar werk van een ander en kom hierdoor op nieuwe ideeën. Inspiratie is de belangrijkste regel. 

Ondernemen

Fotografie en ondernemen gaan hand in hand. Probeer in contact te komen met andere ondernemers en vraag feedback aan andere fotografen. Daardoor leer je hun kijk op een foto waardoor je kunt groeien als fotograaf.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron