Aan de slag: druppel met patroon fotograferen

Aan de slag: druppel met patroon fotograferen

Fokelien Broekstra 405
Amanda Tielrooy deelde een interessante foto van een druppel met een reflectie met ons. Wij vroegen ons af hoe ze deze foto heeft gemaakt. Ze gaf ons een duidelijke uitleg, waardoor jullie straks zelf ook aan de slag kunnen om hetzelfde soort foto te creëren.

Aan de slag

Amanda Tielrooy wilde eens wat anders proberen, ze printte een foto met een patroon uit op glanzend fotopapier en legde dit in de wasbak. Nadat er een klein laagje water over het papiertje was gelopen, liet ze de kraan druppelen, met als resultaat onderstaande foto. Het is een opvallende foto dat lijkt als een moeilijke klus. Maar met haar goede uitleg, kunnen we allemaal aan de slag! 

Benodigdheden

  • Fotopapier bedrukt met een patroon
  • Schone wasbak
  • Statief
  • Camera met lens

Uitwerking

De uitwerking is heel simpel. Je print het fotopapier uit met een patroon er op. Vervolgens leg je het papier even te drogen. Je kan ondertussen de opstelling klaarzetten. Een statief opbouwen, camera er op plaatsen en de instellingen instellen. Amanda gebruikte een Iso 100, met een sluitertijd van 1/200 en diafragma van f/9. Dit is dus gelijk een goed punt om mee te beginnen.
Als alles klaar staat kun je het bedrukte papier ophalen en in de lege wasbak plaatsen. Laat vervolgens voorzichtig een laagje water over de foto stromen. Als er een klein laagje water op je foto’s ligt, laat je de kraan verder druppelen. Deze druppels probeer je vervolgens op de foto te zetten zodra hij het papiertje aanraakt.

Timing

Het is natuurlijk even goed timen en flink oefenen, je merkt naarmate je er langer mee bezig bent, dat je steeds beter doorkrijgt wanneer je moet afdrukken.

Bedankt voor het doorsturen van jouw foto Amanda! Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery!

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien