7 dingen die niet mogen ontbreken in jouw cameratas

7 dingen die niet mogen ontbreken in jouw cameratas

Fokelien Broekstra 719
Er zijn zo veel kleine dingen die handig zijn om in je tas te hebben, deze kleine dingen worden in een nieuwe cameratas regelmatig vergeten. Wij wijzen je daarom op zeven handige accessoires die handig kunnen zijn in een cameratas.

Oordoppen

Ben jij regelmatig op festivals te vinden? Of op andere evenement met hard geluid? Dan is het verstandig om een zetje oordopjes in je tas te hebben. Hierdoor kun je de oordopjes nooit vergeten als je naar een luid evenement gaat.

Kleine schroevendraaier

Sommige mensen hebben hun bril scheef op hun hoofd staan, terwijl jij ze moet fotograferen, dit probleem kan simpel verholpen worden door het schroefje in het montuur wat steviger aan te draaien. Het voordeel van een klein schroevendraaiertje is dat hij ook op de schroefjes in je camerabody of laptop past. Mocht er één een beetje los zitten, dan kun je hem op locatie direct aandraaien. Draai alleen schroefjes aan waarvan je zeker weet dat het geen kwaad kan. Mocht je niet zeker zijn van wat je doet, laat het dan zitten. 

Gaffer tape

Met gaffer tape kun je makkelijk snoeren en draden vastbinden op de vloer, etiketten wegwerken en op de grond afbakenen waar iemand moet gaan staan. Handig en onmisbaar in je fototas.

Kleine zaklamp

Als je in een donkere ruimte fotografeert en je moet even snel je instellingen regelen, dan kan dit makkelijk met behulp van een klein zaklampje. Je kunt de zaklamp ook gebruiken om je onderwerp een beetje bij te lichten.

Plasticzakken

Plasticzakken zijn ook super handig in gebruik. Neem een klein zakje om je camera in te stoppen als het regent en een vuilniszak kan handig zijn om je cameratas in te stoppen als het begint te plenzen.

Visitekaartje

Als je onderweg bent en je kunt geen visitekaartjes overhandigen, dan kan dit erg slordig overkomen. Zorg er dus voor dat je standaard een paar in je tas hebt zitten. Vul deze kaartjes aan zodra je een weg hebt gegeven. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een paar op zak hebt.

Kleine EHBO-kit

Als je onderweg bent kun je jezelf makkelijk openhalen. Het kan daarom handig zijn om een paar pleisters op zak te hebben, een paracetamol en een klein potje met ontsmettingsmiddel. Hiermee kun je kleine verwondingen altijd oplossen. Handig voor zowel een model als jouw. 

Welk voorwerp mag er niet ontbreken in jouw cameratas?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van Gilbert

een klein schaartje en een kwast vind ik bij de macrofotografie verplichte items ;)