6 redenen waarom je je foto's moet laten afdrukken

6 redenen waarom je je foto's moet laten afdrukken

Nadja Geskus 625
Elke fotograaf besteedt erg veel tijd aan fotograferen. Zowel professionele fotografen, als hobbyisten. Maar wat is je doel? Zijn de foto’s bedoeld om te worden bekeken op Facebook, de kleine 24 uur dat mensen de foto’s voorbij zien komen op hun tijdlijn? Vervolgens worden de foto’s vergeten. Met een afdruk heb je iets tastbaars. Wij hebben 6 redenen opgeschreven waarom jij je foto’s zou moeten afdrukken.

1. Je wordt beter in het bewerken van foto’s

Als je een foto af laat drukken, zeker als je hem groot laat afdrukken, zul je details zien die je nog niet eerder op je beeldscherm zag. Je zal zien dat het extra inzoomen op de beelden echt effect heeft met bewerken. Zo zul je de details goed kunnen zien. Met het afdrukken van een foto zie je gelijk nieuwe dingen en die zul je in het vervolg met bewerken minder snel over het hoofd zien.

2. Je wordt een betere fotograaf

Ook hier zullen fouten worden uitvergroot. Technische fouten, zoals licht instellingen en dergelijke, zullen met grote afdrukken, ook groot zichtbaar zijn. Als je foto’s op social media plaatst, komt er soms (denk bijvoorbeeld aan Instagram) nog een filter overheen. Hierdoor worden sommige fouten gewoon weggewerkt. Met het afdrukken van foto’s wordt je met je neus op de feiten gedrukt.

3. Het geeft je inspiratie

Het laten afdrukken van je foto’s op groot formaat, geeft een enorme kick. Je bent trots op wat je hebt gemaakt en dus op je afdruk. Als je je foto’s op groot formaat ziet, ben je geïnspireerd om weer verder te gaan werken. Fotograferen, bewerken, afdrukken en herhalen!

4. Je zult je oude foto’s blijven bekijken

Als je je foto’s wilt laten afdrukken, ga je geheid door al je oude foto’s heen om te kijken of daar niet nog een pareltje tussen zit. Het is leuk om te bekijken wat je door de jaren heen hebt gemaakt en het is nog leuker om trots te kunnen zijn op wat je hebt gemaakt en het aan de muur te hangen. Ook zal het je weer herinneringen geven, bijvoorbeeld over bepaalde locaties waar je bent geweest.

5. Je foto’s blijven bestaan

Op social media gaan je beelden op een gegeven moment de vergetelheid in. Ze worden verborgen tussen alle andere foto’s en niemand kijkt er meer naar om. Het is doodzonde van al het harde werk wat er in de foto’s zit. Als je een foto aan de muur hangt, zullen zowel jij als anderen er naar kunnen blijven kijken.

6. Het is bevredigend

Zoals ik al eerder zei; het geeft een enorme kick om je werk groot afgedrukt te zien. Het is een beloning van al het werk wat je in de foto hebt zitten. En je zult zien dat niet alleen jij, maar ook anderen enthousiast zullen worden van jouw mooie werk.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja