6 Leuke DIY-tips voor thuis

6 Leuke DIY-tips voor thuis

Senta Bemelman 380
Het is weer tijd voor enkele nieuwe fotografiehacks. Deze zes DIY tips voer je gemakkelijk in eigen huiskamer uit!

Doe-het-zelf opdrachten zijn een leuke bezigheid voor op de vrije middag. Je kan op simpele manieren creatieve foto’s maken met makkelijke middelen.

1: Wegwerpcamera

Maak met je smartphone door de zoeker van een wegwerpcamera foto’s voor een vintage-effect!

2: Plakband

Plaats de zonnekap op je camera en plak hier in de breedte. Laat een gedeelte van de lens vrij zodat je nog scherp kunt stellen. Door het plakband is een deel van je foto mooi zacht en onscherp.

3: Stift

Versier het plakband op de zonnekap met een gekleurde markeerstift die goed blijft zitten. Pas echter wel op dat je de lens niet raakt met de stift.

4: Riem

Draag je een riem? Gebruik dit voor creatieve en stabiele videobeelden. Zorg dat je de riem om je camera bevestigt en goed strak trekt. Til je camera op door het lange gedeelte van de riem vast te houden en laat deze vervolgens in een rustige beweging omlaag zakken, totdat deze op tafel staat.

5: LED-ampjes

Gebruik LED-verlichting voor een creatief bokeh-effect. Door deze vlak voor je lens te houden en vervolgens op je fotografie-onderwerp scherp te stellen, krijg je mooie lichte bollen in beeld.

6: Rubberen elastiek en potlood

Bind de rubberen elastiek om de scherpstelring van je camera en draai het potlood erin vast. Zet je camera op handmatige modus en gebruik het potlood om scherp te stellen. Dit werkt erg mooi wanneer je bijvoorbeeld videobeelden schiet, daardoor kun je een mooie overgang van onscherp naar scherp in beeld vangen.

Bekijk alle DIY-tips hieronder in deze handige video!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta