5 tips om het dagelijks leven van je familie vast te leggen

5 tips om het dagelijks leven van je familie vast te leggen

Robin Rhijnsburger 647
Het vastleggen van dagelijkse bezigheden kan soms lastig zijn, want in jouw ogen is alles ‘normaal’. We hebben een aantal tips waardoor jij het dagelijkse leven kunt fotograferen op een speciale manier.

Leg details vast

In plaats van een persoon in geheel te fotograferen, kan het ook leuk zijn om eens te focussen op wát ze aan het doen zijn. Leg details vast, bijvoorbeeld van een tekening die je kind aan het maken is of een boek wat iemand aan het lezen is. Ook speelgoed is leuk om vast te leggen. Wanneer je kind later volwassen is en de foto’s van vroeger wil terugkijken, zal hij/zij het speelgoed vast herkennen. 

Kies een origineel perspectief

Om bijzondere foto’s te maken, kan het interessant zijn om eens vanuit een ander perspectief te fotograferen. Fotografeer bijvoorbeeld eens van boven of kies een andere leuke hoek uit waar vanuit je iemand op een bijzondere manier kan fotograferen.

Probeer met daglicht te fotograferen

Open je gordijnen en fotografeer met daglicht. Wanneer je het onderwerp van jouw foto vlakbij het raam zet, krijg je vaak het mooiste licht. Als je toch voor kunstlicht wil kiezen, probeer dan eens out of the box te denken. Het licht van een tv, laptop of tablet kan soms ook voor grappige foto’s zorgen.

Creëer momenten

Op sommige dagen kan je lang wachten tot er iets gebeurt wat leuk is om vast te leggen. In plaats van wachten, kun je ook dat moment zelf creëren. Wil jij een blij kind op de foto zetten, maar je wil wel de spontaniteit behouden? Vertel dan een mop of laat een grappig filmpje zien. 

Draag je camera altijd bij je

Eén van de belangrijkste tips is dat je altijd je camera bij je moet hebben. Je wil de belangrijkste momenten vastleggen en die mis je niet wanneer je je camera bij je hebt. Tegenwoordig kun je met smartphones ook erg mooie foto’s maken, maar die halen het vaak nog niet bij de kwaliteit van een spiegelreflexcamera. Wanneer je de keuze hebt, neem dan altijd je camera mee! 

Lees ook: Jonge kinderen fotograferen: kom achter de camera vandaan