5 redenen waarom fotografie een geweldige hobby is

5 redenen waarom fotografie een geweldige hobby is

Fokelien Broekstra 1438
Veel mensen gaan fotograferen door een speciale gebeurtenis. Een geboorte van een kind, een huwelijk, bijzondere verjaardag, een verre reis of een pensioen. Je hebt misschien besloten dat je een echt goede camera nodig hebt en een nieuwe hobby is geboren. Wij geven vijf redenen waarom fotografie ene geweldige hobby is.

Vatsleggen van herinneringen

Fotografie stelt je in de gelegenheid om beelden te maken van belangrijke gebeurtenissen in het leven. Je kunt beelden creëren die jaren later je nog doen herinneren aan die bijzondere verjaardag, reis of bijvoorbeeld een geweldig vriendenuitje.

Leren van een nieuwe vaardigheid is goed voor de hersens en gezondheid

Onderzoek heeft aangetoond dat leren van nieuwe vaardigheden goed is voor je hersenen en je geheugen. Hoe moeilijker de vaardigheid is die jij jezelf aanleert hoe beter dit is. Daarnaast ga je waarschijnlijk regelmatig met je camera op pad, waardoor je dus meer in beweging komt. Of je nou gaat lopen, fietsen of jezelf op een andere manier verplaatst. Frisse lucht is altijd leuk. Het maakt hierdoor niet uit hoe oud je bent, voor iedereen is het aanleren van fotograferen een mooie uitdaging.

Creatief denken

Door fotografie leer je ook creatief denken. Je wil een plantje op een mooie manier vastleggen. Je gaat hier over na denken en gaat misschien wel plat op de grond liggen om het perfecte beeld te maken. Je wordt creatief en zult dit niet alleen in de fotografie merken, ook bij andere dingen kan dit je verder helpen.

Nieuwe mensen leren kennen

Als jij op pad bent met je camera wordt je vast weleens aangesproken door mensen. Dit kan ontzettend leuke gesprekken en tips opleveren waar jij weer verder mee kunt. Maar ook bij hobbyfotografen onder elkaar merk je dat ze elkaar graag willen helpen en je vaak van tips wil voorzien. Bij foto-evenementen kunnen hierdoor leuke nieuwe vriendschappen ontstaan.

Persoonlijke stijl ontwikkelen

Op ten duur ga je merken dat je een persoonlijke stijl ontwikkelt in je foto’s. Je leert welke genre bij je past en op welke manier jij dit in beeld gaat brengen. Je zult merken dat je hierdoor je eigen stijl doorvoert in de foto’s, maar ook in de nabewerking. Je zult hierdoor ook je eigen ‘fans’ om je heen krijgen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien