5 portrettips voor beginnende fotografen (video)

5 portrettips voor beginnende fotografen (video)

Senta Bemelman 808
Als beginnend fotograaf kan portretfotografie een uitdaging zijn. In deze video zie je vijf snelle tips om betere portretten te schieten.

Begin je net met portretfotografie? Dan is het belangrijk om de basisprincipes van belichting te begrijpen. Kijk hier hoe je met de belichtingsdriehoek aan de slag gaat. Maak het in het begin gemakkelijk voor jezelf en begin met één lichtbron. Gebruik daarvoor een externe flitser of een constante lichtbron.

Bovenaf

Ook kun je vaak een mooiere belichting krijgen door het licht van bovenaf op je model te laten komen. Daarnaast kun je ook het licht van onderen weerkaatsen met een reflectiescherm. Hierdoor wordt het licht mooi verspreid over het gezicht.

In de onderstaande video zie je nog meer handige tips voor betere portretfoto’s!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta