5 leuke DIY backdrops

5 leuke DIY backdrops

Senta Bemelman 1225
De juiste achtergrond kan een portretfoto speciaal maken. Een achtergrond maken is een creatieve manier om dit te realiseren. Leer nu hoe je zelf een backdrop maakt.

Een opvallende backdrop is extra leuk voor de familiefoto’s en heel makkelijk te maken. Je kunt allerlei objecten, papierstukjes, kerstballen of ballonnen aan de muur hangen.

1: Ballonnenfeest

Wat heb je nodig: Touwen, ballonnen, plakband/tape

Knoop de ballonnen aan de touwen. Je kunt de ballonnen het beste opvullen met helium, dan voorkom je dat ze zielig naar beneden kijken. Laat ook je model een paar ballonnen vasthouden. Je kan hier erg creatief mee zijn. Kies bijvoorbeeld rustige, metallic-kleuren voor de achtergrond en laat je model een paar felgekleurde exemplaren op de voorgrond vasthouden. Dat geeft een leuk contrast.

Lees hier hoe je het precies doet.

2: Liefdevolle achtergrond

Wat heb je nodig: Gaas, 3 stukken hout, verfspray, hamer, nagels/spijkers, (rode)servetten, nietmachine.

Het is een knutselwerkje, maar wanneer het gaas en houtwerk staat, is het een kwestie van servetten vouwen en vastnieten aan het gaas. Markeer eerst de buitenste lijnen van het hart en vul dit uiteindelijk op. Een leuke opdracht voor in het weekend. Laat je model tegen een witte muur poseren, dan valt het hart extra op.

De uitgebreide instructies vind je hier.

3: Mierzoete backdrop van marshmellows

Wat heb je nodig: Marshmellows, touw, punaises of tape.

Wil je een winterachtige fotoshoot waarbij marshmellows als sneeuw in beeld verschijnen. Hang de marshmellows aan touwtjes.  Hang niet alle geregen marschmallows aan de muur, maar bevestig een paar met punaises of tape aan het plafond. Daardoor krijg je diepte op je foto.

Lees hoe je dit stap-voor-stap doet.

4: Boekenpagina’s

Wat heb je nodig: Een doek, ouderwetse boekenpagina’s. Lijm.

Voor een mooie vintagefotoshoot kunnen ouderwets-ogende boekenpagina’s een interessante backdrop zijn. Koop een doek of een stuk gekleurd karton waar je de pagina’s op plakt en hang deze uiteindelijk over je studiodoek. Plak niet alle pagina’s op dezelfde hoogte of manier. Wees creatief en durf ook pagina’s expres een opvallende plaats te geven.

Je kunt deze tutorial goed op een feest uitproberen. Bekijk hier hoe je de backdrop maakt en de verdere aankleding verzorgt.

5: Rietjes linten

Wat heb je nodig: Plastic rietjes, verfspuitbus, touw, naald, schaar, haakjes, klemmen.

Door de rietjes aan touwen te rijgen en deze vervolgens als bogen aan de muur te hangen, krijg je een leuk effect. Verf de rietjes met behulp van een verfspuitbus in diverse kleuren.

Lees hier hoe je het voor elkaar krijgt.


Foto: Green Wedding Shoes

Je kan natuurlijk ook schilderen of tekenen op een groot papier en dit als achtergrond gebruiken! Wil je nog meer leuke doe-het-zelf achtergronden? Neem hier een kijkje.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta