5 ingrediënten om een perfecte vakantie blijvend te maken

5 ingrediënten om een perfecte vakantie blijvend te maken

Redactie 1325
Ondanks dat iedere vakantie anders is, beginnen en eindigen ze allemaal hetzelfde. Ze bevatten dezelfde ingrediënten die samenkomen tot het perfecte recept. Allereerst wordt er wat voorpret in de mix gegooid, gevolgd door een snufje voorbereiding. Daarna wordt het hoofdingrediënt toegevoegd, oftewel; de vakantie zelf. Voor de finishing touch worden nog twee ingrediënten toegevoegd: een flinke dosis napret en het creëren van een blijvende herinnering. Volg onderstaand recept om de herinneringen van een perfecte vakantie, nooit meer te vergeten.

1 Voorpret

De vakantiebestemming staat vast en de eerste stressfase is inmiddels gepasseerd. Tijd om optimaal te genieten van de voorpret. Kijk wat er allemaal geschreven is over de bestemming, wat er te beleven valt. Maak een wishlist van alles wat niet mag ontbreken in het reisplan, waar iedere reiziger geweest moet zijn. Dit ingrediënt zorgt gegarandeerd voor een hoop vakantiekriebels.

2 Een snufje voorbereiding

Wellicht iets minder leuk, maar zeker hoognodig: de voorbereiding. Denk aan voldoende drogisterij-artikelen en met name medicijnen. Ziek zijn in een ander land is nooit fijn, een goede voorbereiding helpt dan. Denk ook aan essentiële ingrediënten voor het onvergetelijk maken van de reis: een goede fotocamera, reservebatterij, oplader en geheugenkaart.

3 Hoofdingrediënt: de vakantie zelf

Hoewel de voorpret en voorbereiding eeuwig lijken te duren, vliegt de vakantie zelf voorbij. Extra belangrijk dus om te genieten van ieder moment, maar ook elk moment vast te leggen. Zorg ervoor dat de camera nooit of te nimmer je zijde verlaat en dat je paraat staat om een plaatje te schieten voordat het moment vervlogen is. Hoe onbelangrijk het ook lijkt, maak er een foto van. Vergeet ook niet om heel cliché de toerist uit te hangen. De toren van Pisa gespot? Leun er maar gewoon tegenaan, spijt krijg je er toch niet van. Als het goed is heb je het voorbereiding-ingrediënt toegevoegd aan het recept, dat zit dus wel goed met die geheugenkaart.

4 Flinke dosis napret

Ondanks dat de vakantie nu echt voorbij is, valt dit ingrediënt best mee. Deel de vakantieverhalen met iedereen die het horen wil. Familie en vrienden bieden altijd een luisterend voor de mooiste verhalen. Wat heb je allemaal gezien? Wat waren de hoogtepunten? Wat viel er tegen? Want bij een flinke dosis napret mag ook best een mespuntje klagen.

5 Creëren van een blijvende herinnering

Wat goed aansluit bij mooie verhalen? Prachtige plaatjes. En hiervan heb je natuurlijk een eindeloze voorraad gecreëerd tijdens de vakantie. Maar hoe je ervoor zorgt dat het transformeert in een blijvende herinnering, dat doe je door het maken van een fotoboek. Maak allereerst een selectie van de allermooiste foto’s. Sorteer ze per categorie en plaats ze in een prachtig fotoboek.

Wanneer deze ingrediënten samengevoegd zijn, ontbreekt er nog één ding: het geheime ingrediënt. En dat is een extensie van de napret, namelijk het fotoboek rond laten gaan bij elke denkbare gelegenheid.

Info: hetfotoalbum.nl 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie