5 ideeën om kinderen anders op foto te zetten

5 ideeën om kinderen anders op foto te zetten

Fokelien Broekstra 780
Veel mensen denken bij het fotograferen van kinderen aan een portret. Maar er zijn veel meer originele foto’s die je kunt maken van kinderen. Probeer daarom ook eens andere opvallende foto’s van de kinderen te maken. Wij geven je vijf tips hoe je dit kunt doen.

Kleine details

Kleine details kunnen vaak nog leuker zijn dan echt een portret. Denk hierbij aan tenen, handen, vingers of wimpers. Jaren later gaat het voor de kinderen alleen maar leuk zijn om terug te zien hoe hun handen of voeten zijn gegroeid. Hoe ze toen hun speelgoedauto amper vast konden houden etc. Vergeet daarom geen details te fotograferen als je aan het fotograferen bent.

Silhouet

Een silhouet kan een reportage van een kind ook mooi aanvullen. Een silhouet laat vaak op een mooie manier zien wat de lichaamstaal is. Doordat kleuren niet afleiden krijgt dit een grotere invloed in je foto’s. Probeer de kinderen van achter en opzij te fotograferen voor de mooiste resultaten.

De kleine eigenaardigheden

Jij kent de gewoontes van je eigen kind het best. Voor een buitenstaander of fotograaf die toevallig langskomt zijn ze lastig te herkennen. De eigenaardigheden van het kind zijn erg leuk om te fotograferen. Het zijn dingen die ze in de loop van de jaren misschien af gaan leren terwijl het hun kindertijd siert. Probeer deze herinneringen daarom ook altijd vast te leggen.

Slapende kinderen

Het is een categorie van fotograferen die vaak overgeslagen of vergeten wordt. Wij raden je aan ook slapende kinderen op foto te zetten. Het is een dankbare herinnering die voor het persoonlijke fotoalbum een mooie aanvulling kan zijn.

Verschillende hoeken

Probeer je kind niet altijd uit dezelfde hoek te fotograferen. Wissel je positie af, bekijk van een laag standpunt, maar ook van bovenaf. Vergeet niet om het gezicht van opzij te fotograferen. Door de foto’s af te wisselen kun je later een mooie vergelijking maken met toen en nu.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien