5 hoogtepunten van de Photokina 2016

5 hoogtepunten van de Photokina 2016

Senta Bemelman 1980
Tussen 20 en 25 september draaide het in Keulen om fotografie bij de Photokina 2016. Dit jaar bracht de fotobeurs wederom veel mooie camera's, nieuwe foefjes en beursbabes! Bekijk nu de hoogtepunten.

1: Sigma 500mm: droomlens van sportfotografen

Sigma introduceert bij de Photokina de 500mm F4 DG OS HSM Sports lens. Een droom van iedere sportfotograaf.
Bij sportwedstrijden of  dansvoorstellingen heb je over het algemeen een goede lens nodig om op afstand snelle beweging goed vast te leggen. Je ziet bij grote sportevenementen ook vaak indrukwekkende telelenzen de zijkant van het veld prijken. Deze indrukwekkende telelens is echter niet de goedkoopste, voor € 6499,- mag jij jezelf eigenaar noemen van deze indrukwekkende 500 mm 

2: Nieuwe camertassen van Hama gepresenteerd

Je wilt fotografie-apparatuur graag zo goed mogelijk beschermen tegen stoten. Een stevige cameratas is daarom een goede investering.  Hama presenteert op Photokina twee nieuwe backpacks, de Profitour 180 en 240. Beide tassen zijn netjes afgewerkt en hebben genoeg bergruimte om al je fotoapparatuur in mee te nemen.

3: Beursbabes Photokina 2016

Op verschillende beurzen kom je ze tegen, de beursbabes. De vrouwen die er voor zorgen dat de aandacht van de bezoekers (vooral mannen) naar de producten worden getrokken. Zo ook op Photokina. Wij speurden de hallen af om deze 'babes' te fotograferen.

4: SanDisk heeft primeur met 1TB SD-kaart

De opslagruimte die je als fotograaf tot je beschikking hebt wordt steeds groter. SanDisk doet er met een nieuw gepresenteerde SD-kaart een flinke schep bovenop. Eentje van 1TB welteverstaan. Met 1000 gigabyte aan geheugen, hoef je niet voor ruimtetekort te vrezen. Tijdens de Photokina-beurs in Keulen presenteerde Western Digital een SD-kaart. De flashkaart is op het moment enkel een prototype, vandaar dat het bedrijf nog geen prijs en datum van beschikbaarheid kan melden. Nog even geduld!

5: Olympus presenteert de OM-D E-M1 mark II

Olympus presenteert op Photokina ook de supersnelle E-M1 mark II. Het nieuwe juweeltje van Olympus wordt geprezen om haar snelheid en de vernieuwde 20 megapixel sensor die beeld omzet tot 50 megapixel. 
 

Wat vind jij een absoluut hoogtepunt van de Photokina 2016?

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta