5 goedkope fotografie-accessoires

5 goedkope fotografie-accessoires

Senta Bemelman 927
Fotograferen hoeft niet altijd duur te zijn. Kies de juiste fotografie-accessoires voor in je cameratas.

In de fotowereld is het aanbod aan fotografie-accessoires groot. Door de bomen kan je het bos niet zien en naast alle ingewikkelde snufjes heb je ook nog veel DIY (Do It Yourself) tips die kosten besparen. Erg verwarrend, duur of tijdrovend! Met deze vijf basisproducten kun je tegen een lage prijs al op weg. 

Fotografie-accessoires

1. Medisch (lucht) pompje

In de medische wereld worden deze pompjes in combinatie met water gebruikt, maar op het droge kan dit product je camerabody en lens beschermen tegen stof en vuil.

2. Papieren bouncecard

Een bouncecard of cap vangt het flitslicht op en verdeelt dit geleidelijk over het  onderwerp dat je fotografeert. Dit hoeft echter geen duur product te zijn. Met een (groot) vel papier en een elastiekje  kom je al een eind.

3. Zelfgemaakt grid

Een grid is een rooster, die het flitslicht opvangt en verdeelt. Dit lijkt in eerste instantie op een bouncecard, maar werkt in de praktijk iets anders. Door de verschillende compartimenten wordt het licht namelijk anders verdeeld.

4. Douchekap

Een douchekapje krijg je vaak in een hotel of vind je voor een paar centen bij de drogist. Dit handige accessoire kan je camera beschermen tegen water en vuil. Het is niet een permanente oplossing, maar zeker handig in onverwachte situaties.

5. Vrienden in de camerawinkel

Hoewel dit niet direct een product is, kan je de medewerker van je favoriete camera beter te vriend houden. Hierdoor krijg je vaak als eerste informatie over aanbiedingen of nieuwe producten. En uiteraard weten zij jou ook veel over de camera(functies) te vertellen.

Bekijk de handige video hieronder of op het YouTube-kanaal van fotograaf Matt  Granger voor meer informatie.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta