5 goede camera's onder de 400 euro

5 Goede camera's onder de 400 euro

Redactie 1951
Wanneer je voor het eerst een camera aanschaft, wordt je overspoeld met tientallen verschillende modellen in uiteenlopende prijsklassen. De prijs van een camera kan wel oplopen tot in de duizenden euro’s. Als starter wil je waarschijnlijk beginnen met een goedkopere camera. Daarom hebben wij vijf goede camera’s voor je op een rijtje gezet, met een prijs onder de 400 euro.

Canon EOS 1300D

De Canon EOS 1300D is door Canon gepresenteerd als instapmodel in de wereld van spiegelreflexcamera’s. Deze camera is dus bedoeld voor de beginnende fotograaf. De EOS 1300D heeft een 18 megapixelsensor. Wat ook kenmerkend en tevens erg handig is aan de EOS 1300D, is dat hij beschikt over wifi en NFC. Met de Camera Connect app van Canon kun je de foto’s direct van je camera op je telefoon zetten. Ook kun je de camera bedienen met deze app.
Kijk voor meer informatie en specificaties op de website van Canon

Lees hier onze review van de Canon EOS 1300D

Nikon D3300

Ook de Nikon D3300 spiegelreflexcamera is een instapmodel voor de beginnende fotograaf. Heb je nog geen ervaring met een DSLR? Deze camera bevat een hulpstand, waar je aan de hand van instructies de mooiste foto’s maakt. De Nikon D3300 heeft een sensor van 24,2 megapixel, waarmee je alles in hoge resolutie kunt vastleggen. De D3300 heeft al een opvolger: de D3400. Deze is verkrijgbaar vanaf €529,-
Kijk voor meer informatie en specificaties op de website van Nikon.

Panasonic DMC-GF7K

De Panasonic LUMIX DMC-GF7K is een gebruiksvriendelijke systeemcamera. Het 180° kantelbare scherm scherm heeft een touchscreen, wat de bediening makkelijker maakt. De camera heeft 18 megapixel en je kunt er in full-HD mee filmen. Vanwege het compacte formaat kun je deze systeemcamera makkelijk meenemen. Tegenwoordig hebben de meeste camera’s wifi en/of NFC, zo ook deze camera. Erg handig dus!
Kijk voor meer informatie en specificaties op de website van Panasonic

Sony A5000

De Sony A5000 is niet het nieuwste model van Sony dat op de markt is, maar wel een waarvan de prijs/kwaliteit verhouding prima op orde is. Met 20,4 megapixel en een kantelbaar scherm is dit een goede systeemcamera onder de 400 euro. Ook deze camera is voorzien van wifi en NFC, waardoor je makkelijk je foto’s kunt delen met je smartphone.
Kijk voor meer informatie en specificaties op de website van Sony.

Canon EOS M10

De Canon EOS M10 is een systeemcamera met een ingebouwde flitser en kantelbaar scherm. De camera heeft een 18 megapixelsensor, vergelijkbaar met andere systeemcamera’s. Ook deze compacte systeemcamera heeft wifi en NFC en een gebruiksvriendelijk touchscreen. Het minimalistische ontwerp met weinig knoppen maakt dit een goede camera voor de startende fotograaf.
Kijk voor meer informatie en specificaties op de website van Canon.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie