5 Fototips van deze week

5 Fototips van deze week

Nadja Geskus 529
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij bijna elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. Vandaag zetten we alle tips nog één keer voor je op een rijtje.

Kijk terug

Tip van de dag: 28 juni. Kijk terug

Hoe vaker je fotografeert en hoe meer je ermee bezig bent, hoe beter je wordt. En hoewel veel fotografen kort na het maken van hun foto's deze nog wel eens terugkijken, kijken mensen zelden foto's terug van een maand geleden. De tip van vandaag is om dat juist wel te doen.

Lees meer...

Toeristen verwijderen met Photoshop

Workshop Woensdag: Toeristen verwijderen met Photoshop

Niet zo zeer een tip, maar wel een hele handige workshop die je zeker verder kan helpen met je beelden. 

Lees meer...

diffuser

Tip van de dag 30 juni: Invulflits

Veel camera's hebben een ingebouwde flitser. De meeste mensen gebruiken deze om foto's te maken in een donkere kamer of zodra de zon onder gaat. En hoewel dit natuurlijk erg goed werkt om je onderwerp te belichten, kan het gebruik van een flitser met daglicht ook hele mooie foto's opleveren. Door schaduwplekken te belichten met een flitser kan je soms veel meer van je onderwerp laten zien. Dit noemen we de invulflits.

Lees meer...

Papier

Tip van de dag 1 juli: Goedkope diffuser

29 juni hebben we het al even gehad over flitsen en hoe dat, ook overdag je foto's kan verbeteren. Het enige nadeel aan de flitsers die op je camera zitten, is dat je vaak maar 1 stand hebben. De flitser flitst vaak te hard waardoor het licht veel te fel en lelijk wordt. Om dat tegen te gaan kan je een zogenaamde diffuser gebruiken die het licht verspreidt.

Lees meer...

4 websites voor goede afdrukken

Tip van de dag 2 juli: bekijk je bewerking op een afdruk

Het afdrukken van je foto’s kan vele voordelen hebben. Denk alleen al eens aan het bevredigende gevoel als je je foto groot aan de muur hebt hangen! Vandaag willen we een ander voordeel benadrukken, namelijk dat het je kan helpen met de bewerking van de foto.

Lees meer...

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja