4 manieren om op iedere locatie te fotograferen

4 manieren om op iedere locatie te fotograferen

Senta Bemelman 769
In een omgeving kun je tijdens het schieten van portretten soms moeite hebben met het vinden van een goede locatie. Met deze vier tips kun je op iedere locatie aan de gang.

Bij portretfotografie draait het om het model, maar vergeet ook de omgeving niet goed in je plaat te verwerken. Wees bewust van de achtergrond en hoe je deze terug laat komen in de foto.

1: Verander van perspectief

Fotografeer niet enkel vanuit ooghoogte, dit kan weinig interessante foto’s opleveren. Wissel een hoog en laag standpunt af tijdens het fotograferen. Hierdoor krijg je variatie en kan je omgeving ineens een stuk interessanter lijken!

2: Voeg elementen toe op de voorgrond

Voeg diepte toe in je plaat door elementen op de voorgrond te plaatsen. Hierdoor komt de locatie heel anders terug. Zoek in de omgeving waar je fotografeert naar bosjes of bloemen die de voorgrond kunnen sieren.

Wat is jouw mooiste portretfoto? Deel deze in de Gallery!

3: Kijk waar het licht vandaan komt

Controleer de lichtval en waar het licht vandaan komt. Gebruik dit in je voordeel en voorkom harde schaduwen in het gezicht. Fotografeer liever in de schaduw en weerkaats het licht met een reflectiescherm.

4: Verander je afstand tot je onderwerp

Ook de afstand tot je onderwerp kan een wereld van verschil maken. Probeer dichterbij en verder weg van je onderwerp te staan en kijk naar het verschil in resultaat. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta