4 dingen die je kunt fotograferen als je niet naar buiten wil

4 dingen die je kunt fotograferen als je niet naar buiten wil

Fokelien Broekstra 852
Het maakt niet uit waar je op de wereld bent, overal kan het slecht weer zijn waardoor je niet buiten kunt gaan fotograferen. Bij ons is dit vooral door regen en harde wind. Gelukkig is er geen excuus om met slecht weer je camera in je tas te laten, ook in huis is er genoeg te fotograferen.

Bloemen

Bloemen kunnen ontzettend leuk zijn om te fotograferen. Het is leuk om met je opnames te experimenteren. Marianne Twijnstra-Gerrits maakte bijvoorbeeld een interessante foto van tulpen in verschillende vaasjes. Maar ook een bos bloemen kan erg leuk zijn om te fotograferen. Probeer het eens uit en verbaas je over de resultaten.

Open haard of kaarsjes fotograferen

Met kaarsen of een open haart fotograferen kun je lekker experimenteren. Zo kun je verschillende belichtingen gebruiken, je standpunt veranderen. Vooral experimenteren met je sluitertijd kan erg leuk zijn. Probeer eens een korte sluitertijd te gebruiken en pas dit aan naar een lange sluitertijd. Je zult zien dat je hierdoor verschillende resultaten kunt bereiken.

Je kunt bij een vlammetje spiegeltjes gebruiken om zo met reflecties een bijzonder resultaat te krijgen. Dit kan ook leuk zijn voor een avondje thuis experimenteren.

Olie en water

Olie en water met elkaar mengen geeft leuke originele resultaten. Zeker de moeite waard om eens te proberen. Het enige wat je nodig hebt is een macrolens, beetje water, olie en een glazen schaal met een gekleurd papier eronder. Vervolgens is het een kwestie van proberen wat het resultaat gaat zijn.Foto: Jantsje Bron

Voedsel fotograferen

Pak iets eetbaars en probeer het zo goed en leuk mogelijk op foto te zetten. Probeer eens met licht van buiten te spelen hoe het licht het beste op het eten valt. Je kunt er ook een eigen projectje van maken. Bak eerst een overheerlijke taart en snij voorzichtig een puntje eruit. Daarna kun je het taartpuntje netjes opmaken voor de foto. Zorg voor een goede belichten en kijk wat het resultaat is. Een leuk project om met verschillende etenswaren te proberen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

FokelienBroekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFokelien