360-gradenfoto’s maken: het kan met Photonomie!

360-gradenfoto’s maken: het kan met Photonomie!

Wouter de Vink 1489
Met behulp van de app Photonomie kan je nu 360-gradenfoto's maken met je iPhone!

Dat de camera van de gemiddelde smartphone steeds beter wordt is algemeen bekend. Maar soms heb je gewoon een app nodig die het maximale uit je camera haalt. Zoals Photonomie, een app waarmee je 360-gradenfoto’s mee kunt maken!

Met de komst van de 360-gradenvideo’s, is het nu ook mogelijk om foto’s te maken met deze technologie. Door simpelweg met je telefoon te bewegen kun je meer zien van de foto, of door op de computer (via een speciaal programma) met de muis door het beeld heen te slepen. Photonomie speelt hier uitstekend op in. Geïnspireerd door de technieken die NASA gebruikte voor de Mars-rover, besloten zij een app op de markt te brengen voor de gewone consument.

Review: Photonomie

De redactie wilde deze app dan ook meteen even testen. De app is binnen no-time geïnstalleerd en je kunt zo aan de slag. Het is echter nog wel een hoop gedoe om het maken van deze foto’s onder de knie te krijgen. Het beeld is bij de eerste foto’s afgebrokkeld en maar beperkt zichtbaar. Is de app dan zo slecht? Nee! Het is gewoon een kwestie van oefenen en uitproberen. Tip: bekijk de onderstaande video om te leren hoe je deze foto’s goed kunt maken.

Android-gebruikers moeten helaas nog eventjes wachten. Momenteel is de app alleen verkrijgbaar op iOS-toestellen (minimaal een iPhone 4s met iOS 9).

afbeelding van Wouter de Vink

Wouter de Vink | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Wouter